Pagini si subcapitole

vineri, 1 aprilie 2011

Relaxare a la maison!!!


          Nu trebuie să mergi neapărat la SPA pentru o baie relaxantă de frumuseţe şi sănătate! Ai doar nevoie de puţin timp liber şi de o cadă spaţioasă, chiar la tine acasă! Adaugă ingredientele potrivite şi îţi vei transforma baia într-un centru SPA! Tonifiantă, relaxantă şi revigorantă o baie ca la carte este remediul excelent după o zi stresantă şi nu numai! Dacă citeşti acest articol de acasă, atunci sursa ta de relaxare, înfrumuseţare şi sănătate este la câţiva paşi distanţă - în baie! O cadă plină cu apă caldă în care adaugi infuzii de plante, sare de mare sau uleiuri esenţiale este cea mai bună metodă de acasă pentru a combate numeroase surse de disconfort printre care:
·         Stresul
·         Insomnia
·         Nervozitatea
·         durerile fizice
·         toxinele
·         iritaţiile pielii
·         aspectul tern al pielii

1.Băile cu infuzii de plante
         Pentru o baie relaxantă, terapeutică şi care tonifiază pielea, plantele îţi vin în ajutor - uscate, proaspete sau sub formă de infuzie concentrată. Dacă preferi să foloseşti plantele ca atare, pune într-un săculeţ de tifon 200-250 de grame de plante sau dintr-o singură plantă şi atârnă săculeţul de robinet, astfel încât apa care umple cada să treacă mai întâi prin săculeţul cu plante. În cazul în care preferi infuzia concentrată, lasă pe aragaz 500ml de apă la clocotit, apoi pune peste ea 6-7 linguriţe de infuzie. Acoperă vasul şi lasă-l să infuzeze timp de 10 minute, apoi toarnă acest amestesc în apa din cadă. O baie cu plante nu are doar efect relaxant, ci şi terapeutic. În acest sens, cel mai important este să alegi plantele potrivite, astfel:
  • împotriva insomniei, nervozităţii sau anxietăţii- alege infuzia de museţel, tei sau levănţica
  • împotriva răcelii, fă o baie de 15-20 de minute în care ai adăugat infuzie din frunze de urzică şi flori de tei, plus câteva picături de ulei de pin sau eucalipt

2.Băile cu sare marină
         Băile cu sare marină (sare de mare) au o mulţime de efecte pozitive, printre care: - alungă oboseala şi nervozitatea; - curăţă eficient şi catifelează pielea; - elimină toxinele; - stimulează circulaţia sangvină; - ajută la tratarea sindromului mâinilor şi picioarelor reci, survenit tot din cauza circulaţiei sangvine deficitare; - calmează durerile şi tensiunile musculare. Iată cum se prepară amestecul medicament! Într-un bol mai mare pune un pahar mediu cu sare marină, 2 pahare mici cu bicarbonat de sodiu şi 2 linguriţe cu glicerină (glicerina o poţi înlocui cu ulei de măsline). Omogenizează ingredientele şi toarnă amestecul în apa din cadă, a cărei temperatură nu trebuie să depăşească 38°C. Îmbăiază-te în acest amestec aromat şi relaxant timp de 10-15 minute. La final, fă un duş cu apă călduţă în jeturi puternice, care masează eficient pielea şi stimulează circulaţia sângelui. Pune-ţi repede halatul pufos de baie şi bagă-te sub plapumă, de unde este de preferat să nu mai ieşi. Aşadar, cel mai bun moment pentru o baie cu sare marină este înainte de ora de culcare!

3.Băile cu uleiuri esenţiale
         O baie caldă şi parfumată cu uleiuri esenţiale este tot ce îţi trebuie seara, după o zi stresantă la serviciu. Umple cada cu apă caldă spre fierbinte şi toarnă 15 picături dintr-un singur ulei esenţial sau mai puţine picături din 2-3 uleiuri diferite. Important este să nu depăşeşti cantitatea de 15 picături la o cadă cu apă. După ce ai turnat uleiul, agită puţin apa pentru ca acesta să se difuzeze. Iată ce uleiuri trebuie să foloseşti, în funcţie de nevoile corpului tău:
  • împotriva insomniei sau stresului alege uleiul din mandarin, levănţică, busuioc sau vetiver
  • împotriva gripei sau răcelii, apelează la uleiul din brad, pin, eucalipt, cimbru sau lemn de cedru
  • împotriva durerilor menstruale, alege uleiul din lavandă, rozmarin, grepfrut sau mesteacăn.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu